Mastercard

Komplett Bank Mastercard

Mastercard

Når du får et Mastercard fra Komplett Bank, får du samtidig et kredittkort med mange fordeler, og som i tillegg er skreddersydd til å handle med på nettet. Kortet gir deg tilgang til en lang rekke bonuser og fordeler, som du ikke får hos konkurrentene. Du opptjener automatisk bonuspoeng hver gang du bruker kortet. Du får hele 3% bonus på alt du handler hos både Komplett.no og Blush.no og i tillegg får du ikke mindre enn 2% bonus på varer du kjøper på nett. Dette gjelder nettsteder som er registrert som e‐handelsvirksomheter hos Mastercard. I tillegg til alt dette får du også 1% bonus på alle andre varekjøp. Bonusen kan du enten ta ut når du har lyst, eller du kan bruke den på ditt neste kjøp hos Komplett.no eller Blush.no. Går du for sistnevnte løsning, blir dine bonuspoeng doblet om du bruker dem på Komplett.no og betaler med ditt Komplett Bank Mastercard. Da blir det hele 6% i rabatt.

Stor kredittramme og gebyrfrihet

Det er flere andre fordeler med dette kortet. Du betaler ingen årsavgift og kredittgrensen din kan komme opp i 100.000 kroner. En annen ting, som kan være kjekk å vite, er at du kan utsette betalingen i opptil ni måneder, helt uten at det påløper renter. Det er heller ingen gebyr på uttak av kontanter. Komplett Bank gir deg også 50 dagers rentefri betalingsutsettelse på alle dine kjøp.

credit-card

Ulike forsikringer i kortet

Men det er flere fordeler enn dette. Du vil som en del av kortet, få tilgang til en rekke forsikringer. Reiseforsikringen dekker deg selv og din familie på reiser i inntil 90 dager. Og forsikringen gjelder også om du har med deg et par venner.

Du får også en kjøpsforsikring med dette kortet, der grensen er på 25.000 kroner. Da er du sikret dersom det du har kjøpt blir stjålet eller ødelagt under transport. Veldig praktisk for deg som handler mye på nettet.

Også en ID‐tyveriforsikring er noe du får med deg. Skulle uhellet være ute og noen får snappet opp dine personlige opplysninger for å misbruke dem, da kan du få hjelp av en advokat for inntil kr. 100.000,‐

Betingelser for Komplett Mastercard

Det er ikke så mange betingelser for å få et Komplett Mastercard. En må være 20 år for å søke, ha fast inntekt og ikke ha noen betalingsanmerkninger. Oppfyller du disse få kravene, da er du godt på vei til å få et veldig bra kredittkort.

Kortet er kjekt å ha om en skal på reise eller ønsker å få oppfylt noen av drømmene. Kanskje det er på tide å få skiftet ut den gamle sofaen, eller byttet ut de gamle slalåmskiene med et par nye? Mulighetene er mange og alt ligger til rette for en enkel handel på nettet.

BM logo

BM Card

BM logo

BM Card, er et Visakort fra Byggmakker. Selv om det er en byggevarekjede som tilbyr dette kortet, i samarbeid med DNB kort, kan det uansett brukes over hele verden. Kortet er et Visa kredittkort som mange andre og du kan få en kreditt på opp til kr. 200.000,‐. Trenger du å gjøre forandringer i hjemmet ditt, kan du selvsagt handle de varer du trenger hos Byggmakker og betale med visa kortet. Du kan få gjort oppussingen ferdig og konsentrere deg om dette i stedet for å måtte tenke på finansieringen. Du har en kredittramme tilgjengelig og muligheten til å kjøpe de materialer du mangler, mens de er på tilbud. Men det går like greit å bruke kortet til å kjøpe en ny dress hos Dressmann eller betale sommerens ferietur. Mulighetene er mange.

Rabatter andre steder

Med dette kortet kan du også oppnå rabatter hos andre. I forbindelse med en oppussing hjemme, får du kanskje behov for en lift. Denne gjør jobben litt enklere for deg og så er det kjekt å få 15% rabatt ved leie av liften, når du betaler med ditt BM Card. Når det gjelder ting til en ferie eller hjemmet, så vil du med kortet får tilgang til fordelsbutikken. Her kan du finne mange merkevarer til spesielle priser for deg som bruker av BM Card. Og skal du på en liten ferietur, får du 10% rabatt hos Stena Line og rabatter på billetter til Legoland. Også nettbutikken Handysize tilbyr rabatt ved bruk av kortet, så trenger du utstyr til reisen din, da får du kjøpt disse ekstra billig.

free-interestGebyrfri periode og renter

Når en skal pusse opp hjemme eller kjøpe nye møbler, blir det fort litt dyrere enn det som var tanken eller planen. Men du kan få utsatt deler av betalingen på ditt BM Card. Du får som standard 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Etter denne perioden, må du enten betale hele beløpet på fakturaen, eller betaler deler av den. På restbeløpet vil det påløpe renter og den nominelle renten er på 22% per år.

Mulighet for en utsettelse av betalingen

Har du behov, kan du som en ekstra service, få utsette en del av betalingen i seks måneder. Det maksimale beløpet som kan utsettes, er på kr. 75.000,‐. Servicen koster kr. 349,‐ og da slipper du å tenke på betalingen det neste halve året. Etter at perioden er slutt, kan du enten betale hele beløpet eller deler av det. Ellers er kortet gratis å få og det er heller ingen årsavgift eller bruksavgift. Det eneste du betaler, er en administrasjonsavgift på kr. 55,‐ per måned, om det er utestående på kortet på mer enn kr. 250,‐.

Savings Plan

Spareavtale for fast sparing i aksjefond

Savings Plan

Sparing er en interesse og nødvendighet dersom man ønsker å ha en stabil og god økonomi. Eller dersom man har pekt seg ut en gjenstand som koster noe som man har lyst til å kjøpe – også da er sparing som regel nødvendig. Sparing kan man gjøre både med kontanter og på bankkontoer, men hvorfor ikke ta det hele ett steg videre? Her skal vi se på hva en spareavtale for fast sparing i aksjefond innebærer.

Slik er en spareavtale i aksjefond

Å investere i aksjer kan være risikabelt samtidig som det krever mye kunnskaper og arbeid for å lykkes. Et aksjefond derimot krever ingenting annet av deg som skal spare penger, enn at du gjør et innskudd i fondet. Deretter forvaltes pengene av eksperter som vet hva de driver med. De fleste norske banker tilbyr sparing i aksjefond i tillegg til vanlige sparekontoer. Dette er mest aktuelt dersom du er mer enn 34 år gammel, ettersom de som er yngre enn dette heller vil spare på BSU‐konto. Eller dersom du har fylt opp BSU‐kontoen for i år, og ønsker å spare mer enn de 25 000 man kan sette inn der.

En spareavtale i et aksjefond lar deg legge inn et fast trekk fra lønnskontoen din, som automatisk investeres i fondet. På denne måten vokser sparingen seg enda større, ettersom du vil få avkastning på det du allerede har spart, samtidig som du øker investeringen hver måned. Det behøver ikke å være store summene heller, og et fast trekk på noen hundrelapper i måneden er å anbefale som en start.

Verdt å vite om spareavtaler

Bankene tilbyr ulike spareavtaler til deg som vil ha fast sparing i aksjefond. Uansett så er felles for alle avtalene at du bør tenke langsiktig, og spesielt hvis du skal investere 100 prosent av innskuddet i aksjefond. Da regner bankene med at du må ha minst 5‐6 år med sparing før du i det hele tatt begynner å snuse på å gjøre et uttak. Utover dette så tilbyr de også «halvveis» sparing i aksjefond, der den resterende halvdelen går rett inn på sparekonto. Hva man velger her avhenger av ønsket avkastning, risiko og ikke minst tålmodighet.

https://youtu.be/U8363dfQkFU

Eksempel på norsk aksjefond

Et eksempel på et aksjefond du kan investere i dersom du er DNB‐kunde, er DNB Aktiv 100. Fondet er utmerket for deg som ønsker å investere, men som selv ikke ønsker å være aktiv investor. Det betyr at alt du behøver å gjøre er å følge med på grafene som viser avkastning til enhver tid. Det er helt klart spennende å følge med på, men for mange kan det være stressende å vite at man selv ikke kan gjøre noe når man ser at kurvene peker nedover. Derfor trekker mange seg ut på ugunstige tidspunkter, selv om det hele kanskje kan snus innen et par år. Det som er viktig å tenke på når man investerer i aksjefond er at det er langsiktig sparing – og derfor gjelder det å ha is imagen.

http://www.altomfond.no/Fondshandboken/Hvordan_spare_smart+/Spar_regelmessig_i_aksjefond/
https://www.nordnet.no/kundeservice/start/spareavtale/spareavtale‐i‐fond.html

Credit Score

Søknadsprosessen for kredittkort

Credit Score

I dag har kredittkort nesten blitt allemannseie, kanskje ikke helt, men med de mange ulike kortene som finnes, skulle en tro at alle hadde et. Er du en av dem som ikke har et kredittkort enda, men overveier å søke om et, da skal vi hjelpe deg her ved å gå gjennom søknadsprosessen for få finne beste kredittkort.

Ulike kort for ulike behov

Det første en må gjøre, er selvsagt å finne ut hvor en skal søke, det vil si hvilket kort en ønsker deg. Det er mange ulike kort på markedet, så en må ta en nærmere titt på de enkelte og finne ut hvilke av dem som best dekker ditt behov. De fleste kortene er enten Visa eller Mastercard og disse kan brukes over hele verden.  Når du ser på nettet etter ulike kort, kan en bruke en av de mange testene som finnes. Eller du kan gjøre opp med seg selv hva som er viktig ved nettopp ditt kredittkort. Er det mange fordeler og rabatter som er viktig eller en lav rente? Er det muligheten for høy redittramme som er viktig eller må kredittkortet ha reiseforsikring? Finn ut av dette, så kan du enklere finne frem til det kortet du trenger.

bankidSikker prosess ved bruk av BankId?

Du har forhåpentligvis nå funnet ut av hvor du skal søke om et kredittkort. Selve øknadsprosessen er ikke helt lik hos alle, men i store trekk så søker en på samme måten. De fleste bruker i dag BankID. Der hvor det er mulig, logger du inn på søknadssiden med din BankID. Da vil de opplysningene som allerede er registrert på deg komme opp, som navn, fødselsdato og adresse. For banken eller finansieringsselskapets sin del, er dette en sikker verifikasjon av at du er riktig person og ikke noen som utgir seg for å være deg.

Kredittsjekk av deg som søker

De steder hvor det er mulig, må du angi ønsket kredittramme. Andre steder blir en kredittramme tilbudt deg, om søknaden godkjennes og etter at det er tatt hensyn til alder og inntekt. Du må fylle ut informasjon om bosted, om du eier, leier eller bor hjemme. Hvor lenge du har bodd på samme sted, hvem din arbeidsgiver er og hvor lenge du har jobbet der, samt din årslønn. Det er veldig viktig at dette stemmer overens med hva som er registrert i offentlige registre og at du kan dokumentere dette, om det skulle bli nødvendig. Når alt har blitt fylt ut, sender du søknaden av gårde. Denne blir vurdert automatisk av avanserte kredittvurderingssystemer. Du vil derfor i langt de fleste tilfeller, få svar i løpet av veldig kort tid. De raskeste sender svar på et par minutter, andre bruker et par timer. Noen få vurderer søknaden manuelt og da kan det ta en dag eller to.

Tilbud om kort og avtalesignering med BankId

Om du får godkjent søknaden din, vil du få tilsendt et tilbud om kredittkort med en gitt kredittramme. Du må se nøye gjennom tilbudet. Om du aksepterer, sender du det tilbake. Nok en gang må du verifisere at du er riktig person. Dette skjer igjen ved bruk av BankID. All annen korrespondanse går gjerne via epost. Når du har godkjent tilbudet og verifisert deg som person, da kan du begynne å planlegge om du skal bruke kortet til noe spesielt. Kortet kommer i posten sammen med en kode. Denne koden blir sendt separat av sikkerhetsmessige årsaker.